veckobrev 21

Vilket härligt väder vi haft hela veckan… och förra också… känns verkligen som sommar, härligt!

Vi har haft en fin vecka med läsprojekt som tema. Vi har arbetat med våra böcker på alla svensklektioner den här veckan. Varje lektion har inletts med att alla i gruppen har fått läsa en sida högt för varandra för att träna på att läsa högt med flyt. Efter det har det varit olika uppgifter kopplat till boken. Denna vecka har vi förutspått handlingen, illustrerat en ny framsida till boken, beskrivit huvudpersonen och haft boksamtal i de små grupperna, där barnen har fått berätta och diskutera bland annat vad de tycker om i boken/vad de inte tycker om i boken, vilken karaktär de tycker bäst om och varför… Glöm nu inte att det är sidor att läsa över helgen, så att man kan vara delaktig i gruppen. Idag var det dessutom flera som glömt boken hemma, vore tacksam om ni påminner era barn att lägga tillbaka boken i skolväskan när de läst.

På mattelektionerna har vi räknat subtraktion i talområdet upp till 10 000. vi ser att vi kan använda samma strategier kring tankeled som vi är vana vid även om talen är större. Vi har även börjat på det sista kapitlet i matteboken kring multiplikation med stora tal. Nu återkommer multiplikationstabellerna igen och vi får repetera både tabeller och sånger.

På elevens val arbetar vi just nu med temat ”Luft”. denna vecka ställde vi en hypotes och gjorde ett experiment  samt tittade på en film som bland annat handlade om varför det är svårare att andas på en bergstopp.

No lektionerna denna veckan har vi arbetat med miljö och källsortering. vi har städat skolgården, sorterat skräp och pratat om varför vi ska källsortera.

På idrotten har vi orienterat på skolgården, samt lärt oss hur orienteringskontroller fungerar.

På bildlektionen har vi gjort klart våra konstverk i gips med olika kreativa handskulpturer. Här har fantasin verkligen fått flöda fritt… Utställningen finns att se i korridoren utanför biblioteket i skolan.

Nästa vecka:

Måndag: Läsprojekt

Tisdag: Läsprojekt

Onsdag: Läsprojekt, Skolorientering (se lapp i plastfickan)

Torsdag:

Fredag: Studiedag

Glöm inte att anmäla er till klassfesten. vi hade fredagsdans idag och era barn älskar verkligen att dansa, så det kommer bli toppen med disco! Tyvärr krockar det med vår skolas sommarfest för personalen så varken jag eller Mikaela kan komma tyvärr, men vi tackar för inbjudan och hoppas ni ska få en riktigt rolig kväll.

Trevlig helg! Maria och Mikaela

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s