veckobrev 18

Hoppas alla hade en riktigt härlig Första maj och Valborg.

Det blev en mycket kort skolvecka och så blir även nästa vecka… Skönt med lite ledighet och återhämtning, många verkar lite vår-trötta, eller kanske är det nationella proven som tagit mycket energi från dem…

Nu är vi i alla fall klara med alla delprov. Känns roligt och skönt att jobba med lite annat framöver. Stort beröm till era fina barn, som verkligen gjort sitt allra bästa under proven och gett varandra bästa möjliga förutsättningar till koncentration och arbetsro under provtillfällena. Vi har i arbetslaget beslutat att maila ut till er om era barn når målen på de prov som gjorts. Proven och de skriftliga omdömena som skrivs i slutet av läsåret kommer sedan ligga till grund för de mål som ni sätter upp vid det första utvecklingssamtalet i år 4. Är man nyfiken på att se proven tillsammans med sitt barn, så   kan ni komma på drop in i klassrummet en eftermiddag i slutet av maj, återkommer med datum.

Annelie har nu slutat och resten av terminen kommer Yvonne ha barnen i So samt arbeta på fritids. Barnen har träffat Yvonne tidigare då hon vikarierat på skolan den här terminen. De kommer att fortsätta arbeta med Varberg, med fokus på nutidens Varberg och dess sevärdheter.

På idrotten idag var det orientering på skolgården,barnen var superduktiga. På No lektionen har Fysiktemat sammanfattats och nästa vecka börjar vi med ett kortare tema om Miljö och återvinning. På engelskan har vi lärt oss vad det står på olika skyltar ex. Kassa, herrar/damer osv. På svensklektionerna har vi använt våra tystläsningsböcker för att träna olika mål i svenska ex. läsa högt med flyt och stava ord. Vi har även använt barnens tystläsningsböcker som högläsningsböcker för klassen. Vi har läst första kapitlet för hela klassen och sedan diskuterat hur en inledning av en bok/ berättelse är uppbyggd, att man får reda på vilka personer som är med, vilken miljö de befinner sig i samt får en föraning om vad som kommer att hända i boken.

Händer nästa vecka:

Mån: Idrott ute

Tis: Ny läs och skrivläxa

Ons:

Tors: LEDIGT (Kristi himmelfärds dag)

Fre: Lovdag

 

Händer framöver:

vecka 20-22 Läsprojekt

23/5 skolorientering

25/5 Studiedag

29/5 hallandsresa

15/6 skolavslutning

 

Trevlig helg!

Maria och Mikaela

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s